Sam

Sommerlyst's Sam-bho-ta roepnaam Sam is onze reu geimporteerd vanuit Denemarken.

Geboren op 06.03.2023 in het prachtige Denemarken bij een van de oudste fokkers van de de tibbie, Kennel Sommerlyst's, uit de prachtige verparing multi Ch. Sommerlyst's Rigpa Atisha X Sommerlyst's Uma A-sa-na

Al even was ik op zoek naar een reu uit 'oude' lijnen en toen ik de gelegenheid kreeg om een reutje van Iggy te kopen pakte ik deze gelegenheid met beide handen aan.

Ik stond al zo'n 2 jaar aangemeld om een dekking van Iggy met een van onze dames ,maar steeds kwam er iets tussen dat ik niet in de  gelegenheid was om naar Denemarken af te reizen.

Nu was er niets wat me kon weerhouden en ben toen Sam nog net geen 6 weken was naar Denemarken gevlogen om dit kleine ventje , zijn moeder Uma, vader Iggy en uiteraard de fokker te ontmoeten. Na een gezellig en informatief verblijf besloten we dat Sam naar Nederland mocht komen.

Zodra hij 15 weken was zijn we hem dan gaan halen en mochten Marilyn, die een kleinkind van een van Sommerlyst's honden is en Zahra ons vergezellen. Het was een lange rit (deze keer met de auto),maar zeer de moeite waard.

Sam ontwikkeld zich als een zeer vrolijk ventje met een ontzettend zacht karakter, een allemans vriend, waar totaal geen dominantie in zit. Spelen en eten is zijn liefste bezigheid. Trainen voor show vind hij ook een groot spel,maar we merken naarmate hij wat ouder word, dat er vordering in zit. In de ring hopen we dan ook dat het allemaal tot zijn recht gaat komen.

We hopen met Sam onze lijnen verder voort te kunnen zetten en hopen op een mooie toekomst met hem.

We danken de fokker van Sam voor het vertrouwen in ons.

Medische gegevens:

Gebit: 6x6 

Gewicht: 4,9kg (nog niet volwassen)

PRA3: vrij/clear by parents

PATELLA LUXATIE: volgt nog

ECVO: volgt nog